fredag 11. januar 2008

Dexter - En seriemorder til å bli gla i


Dexter Morgan. Politiets blodspesialist om dagen, seriemorder om natten. Denne enestående tv-serien fra HBO bringer tv-serie-mediet til nye høyder, og får seeren til å forelske seg i sjarmerende Dexter og hans nesten like sjarmerende søster (Dexter er adoptert, det er ingen blodsbånd mellom dem).

Serien kan "fritt" lastes ned på nettet hvis man driver med sånt. Dessuten sender svensk tv denne serien, samt Canal+, kanskje flere også.

Det unike med "Dexter", er at for en gangs skyld er skurk- og helterolle vevd sammen til et helt menneske. For Dexter tar bare livet av skurker som har gjort grufulle ting, og han er alltid helt sikker i sin sak før han går til gjennomføring av den dødsdom han pålegger syndere som krysser hans vei.

I tillegg har han kjæreste (kjedelig, men pen), så han er på ingen måte "your everyday serial killer". Du vet, slike som bor alene i en 70-talls-leilighet og hører på Pagliacci mens de skjærer seg til blods og roper på mamma. Nei, så langt i fra! Dexter er veltilpasset, populær og flink med barn. Kort sagt: svigermors drøm, hvis man ser bort fra hans nattlige, blodige sysler.

Terningkast: 6

"Skal du følge en tv-serie her i livet, la det bli Dexter"

PS! Sesong 2 ble nettopp avsluttet. Sesong 3 starter september 2008 i USA.

Ingen kommentarer: